Thuisbatterij IKEA

Naast zonnepanelen kan een accu een goede extra investering zijn. Een thuisbatterij van IKEA is een opslagsysteem voor elektriciteit dat bedoeld is om te worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen. Het systeem slaat overtollige elektriciteit op die door de zonnepanelen wordt gegenereerd en later kan worden gebruikt wanneer de vraag naar elektriciteit hoger is dan de productie van de zonnepanelen. Waarom je een thuisaccu van IKEA zou kopen en waar je rekening mee moet houden kun je op deze pagina lezen.

 

Over thuisbatterij IKEA

De thuisbatterij van IKEA wordt verkocht onder de naam SOLSTRÅLE, net als de rest van de lijn producten om duurzame energie op te wekken. Het betreft een lithium-ionbatterij die beschikbaar is in verschillende capaciteiten, doorgaans variërend van 3,3 kWh tot 7,5 kWh. Het specifieke model en de beschikbare capaciteit kunnen variëren afhankelijk van diverse kenmerken en het moment dat je tot aanschaf overgaat. Raadpleeg de officiële IKEA website of lokale IKEA winkels voor meer informatie over beschikbaarheid, specificaties en prijzen van hun thuisbatterij systemen.

 

Waarom een thuisaccu van IKEA kopen?

Met een thuisaccu van IKEA kunnen huiseigenaren hun eigen opgewekte zonne-energie opslaan en deze later gebruiken wanneer dat nodig is, zoals ‘s avonds of op bewolkte dagen. Dit helpt om het eigen verbruik van hernieuwbare energie te verhogen en de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen. Het kan ook helpen bij het verminderen van de elektriciteitsrekening door het gebruik van goedkopere, zelf opgewekte energie.

 

Heb je een thuisbatterij van IKEA nodig met zonnepanelen?

Het gebruik van een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen is niet noodzakelijk, maar het kan zeker voordelen bieden. Dit is afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften. Hier zijn enkele overwegingen bij aanschaf van een thuisbatterij van IKEA:

 

1. Eigen verbruik van opgewekte energie

Met een thuisbatterij kun je de overtollige elektriciteit die door jouw zonnepanelen wordt gegenereerd opslaan en later gebruiken wanneer de vraag naar elektriciteit hoger ligt dan de productie van de zonnepanelen. Dit zal vooral gunstig zijn als je een hoog eigen verbruik hebt tijdens de avonduren of op momenten dat de zon niet schijnt.

 

2. Energieonafhankelijkheid

Met een thuisbatterij kun je een bepaalde hoeveelheid elektriciteit opslaan, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Dit kan voordelig uitpakken in gebieden met een minder stabiele elektriciteitsvoorziening of tijdens stroomuitval, waarbij je nog steeds toegang hebt tot elektriciteit van de batterij.

 

3. Financiële voordelen

Afhankelijk van de regio en de energietarieven kan een thuisbatterij helpen om jouw elektriciteitskosten te verlagen. Je kunt overtollige energie opslaan wanneer de tarieven laag zijn en deze gebruiken wanneer de tarieven hoger zijn, waardoor je mogelijk besparingen kunt behalen op jouw elektriciteitsrekening. Dit kan wel een aanpassing in je gedrag vereisen, denk aan het moment dat je de wasmachine of droger gebruikt.

 

De kosten van een thuisbatterij bij IKEA is niet het enige wat van belang is bij de verwachte terugverdientijd, jouw specifieke situatie telt zeker mee. Bekijk de technische specificaties, capaciteit en garantie die de thuisaccu van IKEA en andere aanbieders levert voordat je een beslissing neemt.

 

Waar komt de thuisaccu van IKEA vandaan?

In Nederland werkt IKEA samen met SVEA Solar als partner voor de levering en installatie van zonnepanelen. SVEA Solar is een gerenommeerd bedrijf in de zonne-energiesector dat sinds 2014 actief is. Het bedrijf werkt nauw samen met IKEA om hoogwaardige zonnepanelen te leveren die voldoen aan de kwaliteitsnormen en specificaties die IKEA stelt. Deze zonnepanelen worden geïnstalleerd door SVEA Solar in samenwerking met geselecteerde lokale installateurs.

 

Kijk op de website van IKEA Nederland over de fabrikant, technische specificaties en garanties van de zonnepanelen die ze in Nederland aanbieden. Ze produceren zelf niet de zonnepanelen en voeren de installatie ook niet uit met eigen personeel. Daarom is het van belang om wat informatie te hebben over de daadwerkelijke leverancier.

 

Wat is SVEA Solar?

SVEA Solar is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in zonne-energie oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 2014 en heeft sindsdien een sterke aanwezigheid opgebouwd in met name de Scandinavische markt.

 

SVEA Solar biedt een breed scala aan diensten op het gebied van zonne-energie, waaronder advies, installatie en onderhoud van zonnepanelen systemen. Ze leveren zonnepanelen en andere componenten van hoge kwaliteit om klanten te helpen bij het opwekken van hun eigen duurzame elektriciteit. Het bedrijf heeft een klantgerichte benadering en streeft ernaar om klanten te voorzien van betrouwbare en kosteneffectieve zonne-energie oplossingen. Ze werken samen met zowel particuliere als zakelijke klanten en hebben ervaring met het implementeren van zonne-energiesystemen op verschillende schaal.

 

SVEA Solar heeft ook een focus op innovatie en technologische ontwikkeling in de zonne-energiesector. Ze blijven op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche om klanten de best mogelijke oplossingen te bieden. Vóór 2016 werkte IKEA samen met een andere partner maar hun dunne-film technologie bleek geen succes te zijn. Houd er rekening mee dat informatie over partners kan veranderen naarmate de tijd verstrijkt. Ga naar de website of winkel voor up-to-date informatie.

 

Zijn IKEA zonnepanelen goed?

IKEA zonnepanelen worden over het algemeen als betrouwbaar en van goede kwaliteit beschouwd. IKEA werkt samen met gerenommeerde partners om zonnepanelen te leveren die voldoen aan de hoge normen en specificaties van het bedrijf. De zonnepanelen die IKEA aanbiedt, worden geproduceerd door SVEA Solar in samenwerking met het bedrijf. De leveranciers worden zorgvuldig geselecteerd en moeten voldoen aan de kwaliteits- en prestatienormen die IKEA hanteert. Dit geldt ook voor de thuisbatterij van IKEA.

 

Naast de kwaliteit en prestaties van zonnepanelen is de opbrengst ook afhankelijk van andere factoren, zoals de installatie en het onderhoud. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen correct worden geïnstalleerd door gekwalificeerde professionals en dat ze regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden. Daarom kun je IKEA zonnepanelen niet zelf installeren.

 

Bij de aanschaf van zonnepanelen, inclusief die van IKEA, is het altijd verstandig om goed naar de garantievoorwaarden en technische specificaties van de panelen te kijken. Het is ook zinvol om reviews en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen om een beter inzicht te krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van de zonnepanelen en thuisaccu die IKEA levert.

 

De thuisbatterij van IKEA is een optie waarvoor je eerst een offerte moet aanvragen, er staan geen kosten vermeld op de website. Dit heeft ermee te maken dat het aantal panelen per woning anders kan zijn, dit heeft invloed op de capaciteit die je nodig hebt.

Newsletter