Solarwatt Zonnepanelen

Solarwatt is een pionier op het gebied van glas-glas technologie voor zonnepanelen. Deze technologie biedt verbeterde bescherming tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur van de panelen. Het bedrijf heeft ook expertise opgebouwd in de ontwikkeling van energieopslagsystemen, waaronder lithium-ion batterijen, waarmee huiseigenaren en bedrijven de opgewekte zonne-energie kunnen opslaan en later kunnen gebruiken. Overweeg je om Solarwatt zonnepanelen te kopen? Lees dan eerst deze pagina.

 

Wat zijn Solarwatt zonnepanelen?

Solarwatt is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van zonnepanelen en energieopslagsystemen. Het is een van de toonaangevende fabrikanten van zonne-energie oplossingen in Europa. Solarwatt zonnepanelen staan bekend om hun hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie. Ze worden gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën en materialen om maximale energieopwekking te garanderen. Solarwatt panelen worden toegepast in zowel particuliere woningen als voor commerciële toepassingen.

 

Een belangrijk kenmerk van Solarwatt zonnepanelen is het gebruik van glas-glas technologie. In tegenstelling tot de traditionele zonnepanelen die een glas-kunststof structuur hebben, hebben Solarwatt zonnepanelen een dubbele glasconstructie. Dit biedt diverse voordelen, zoals een betere bescherming tegen weersinvloeden, langere levensduur en hogere opbrengst. Zelfs bij hoge temperaturen.

 

Daarnaast biedt Solarwatt ook energieopslagsystemen, zoals batterijen, die het mogelijk maken om overtollige energie die door de zonnepanelen wordt geproduceerd op te slaan voor later gebruik. Dit stelt gebruikers in staat om hun eigen opgewekte zonne-energie te gebruiken, zelfs wanneer de zon niet schijnt. Solarwatt panelen staan bekend om hun duurzaamheid, prestaties en betrouwbaarheid. Ze worden ondersteund door garanties en bieden een milieuvriendelijke oplossing voor het opwekken van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

 

Welk soort zonnepanelen maakt Solarwatt?

Solarwatt produceert zonnepanelen van het type glas-glas of dubbelglas. Dit is een onderscheidend kenmerk van de zonnepanelen van Solarwatt en een belangrijk aspect van hun productaanbod. Glas-glas Solarwatt zonnepanelen bestaan uit twee lagen glas met zonnecellen ertussen, in tegenstelling tot de meer gangbare glas-kunststof zonnepanelen die één glaslaag en één kunststoflaag hebben. Deze technologie biedt verschillende voordelen:

 

  1. Verbeterde duurzaamheid: Glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen robuuster en beter bestand tegen mechanische belasting, weersinvloeden en temperatuurschommelingen. Ze zijn minder gevoelig voor vocht, UV-licht en corrosie, wat resulteert in een langere levensduur.

 

  1. Hogere opbrengst: Het gebruik van glas aan beide zijden van het zonnepaneel resulteert in minder degradatie van de prestaties in de loop van de tijd. De panelen behouden hun efficiëntie beter, zelfs na vele jaren gebruik. Dit zorgt voor een hogere energieopbrengst gedurende de levensduur van de panelen.

 

  1. Verbeterde veiligheid: Glas-glas zonnepanelen bieden een betere brandveiligheid en verminderen het risico op brand en ontvlamming. Ze zijn ook beter bestand tegen potentiële schade door externe factoren zoals hagel, wind en sneeuw.

 

Solarwatt hebben een goede reputatie opgebouwd betreffende hoogwaardige glas-glas zonnepanelen met geavanceerde technologieën en materialen. Ze bieden verschillende modellen en vermogens niveaus om aan de uiteenlopende behoeften van huiseigenaren en bedrijven te voldoen.

 

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen, ook wel dubbelglas zonnepanelen genoemd, maken gebruik van een speciaal type zonnepaneel constructie waarbij de zonnecellen zich bevinden tussen twee lagen glas. In tegenstelling tot traditionele zonnepanelen, die meestal bestaan uit een glaslaag aan de voorkant en een kunststof achterlaag, hebben glas-glas zonnepanelen glas aan zowel de voor- als achterkant. Dankzij de talrijke voordelen worden glas-glas zonnepanelen veel gebruikt in residentiële en commerciële toepassingen. Ze bieden duurzamere, betrouwbaardere en efficiëntere zonne-energie opwekkingssystemen.

 

Nadelen van glas-glas zonnepanelen

Hoewel glas-glas zonnepanelen verschillende voordelen hebben, zijn er ook enkele potentiële nadelen waar rekening mee moet worden gehouden:

 

  1. Gewicht: Glas-glas Solarwatt zonnepanelen zijn over het algemeen zwaarder dan traditionele zonnepanelen vanwege de dubbele glasconstructie. Dit kan de installatie iets complexer maken en vereist mogelijk sterkere montagesystemen.

 

  1. Kosten: Glas-glas Solarwatt panelen zijn over het algemeen duurder dan traditionele zonnepanelen. Het gebruik van hoogwaardig glas en de complexere productieprocessen dragen bij aan de hogere kosten. Hoewel ze mogelijk een hogere energieopbrengst hebben en een langere levensduur, kan de initiële investering hoger zijn.

 

  1. Flexibiliteit: Vanwege de stijvere structuur van glas-glas zonnepanelen zijn ze over het algemeen minder flexibel dan traditionele zonnepanelen. Dit kan van invloed zijn op de installatiemogelijkheden, vooral op gebogen oppervlakken.

 

  1. Warmteafvoer: Doordat de achterkant van glas-glas zonnepanelen ook uit glas bestaat, kan de warmteafvoer minder efficiënt zijn in vergelijking met zonnepanelen met een kunststof achterlaag. Dit kan leiden tot een iets hogere bedrijfstemperatuur en mogelijk een kleine afname van de energieopbrengst.

 

Het is belangrijk om deze nadelen af te wegen tegen de voordelen en de specifieke vereisten van het zonne-energiesysteem. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een professional op het gebied van zonne-energie om de beste keuze te maken op basis van de specifieke omstandigheden en behoeften.

 

Over het bedrijf Solarwatt

Solarwatt is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen, produceren en leveren van zonne-energie oplossingen. Het werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Het bedrijf richt zich op de productie van hoogwaardige zonnepanelen en energieopslagsystemen. Ze streven ernaar om betrouwbare en efficiënte oplossingen te bieden voor het opwekken en gebruiken van zonne-energie.

 

Een belangrijk kenmerk van Solarwatt is de nadruk op kwaliteit en duurzaamheid. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen om zonnepanelen te produceren die lang meegaan en betrouwbaar presteren, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Naast het produceren van zonnepanelen en energieopslagsystemen, biedt Solarwatt ook monitoring- en beheersystemen voor zonne-energie-installaties. Dit stelt gebruikers in staat om de prestaties van hun zonne-energiesysteem te bewaken en te optimaliseren.

 

Solarwatt heeft een sterke aanwezigheid in Europa en heeft partnerships en distributienetwerken opgebouwd over de hele wereld. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en toonaangevende speler in de zonne-energiesector.

 

Zijn Solarwatt panelen van BMW?

Solarwatt heeft een strategische samenwerking met BMW Group. Het partnerschap tussen Solarwatt zonnepanelen en BMW werd al in 2013 aangekondigd en heeft tot doel geavanceerde energie oplossingen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Als onderdeel van de samenwerking heeft Solarwatt de exclusieve rechten verkregen om zonnepanelen te produceren onder het merk BMW i. Deze zonnepanelen worden verkocht als de “BMW i3-solar” en “BMW i8-solar” producten.

 

De BMW i3-solar en BMW i8-solar zijn speciale zonnepanelen die zijn ontworpen om te worden geïntegreerd met de BMW i3 en i8 elektrische voertuigen. Ze worden geleverd als een compleet pakket dat bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en een energieopslagsysteem. De panelen kunnen worden geïnstalleerd op daken of carports en kunnen de opgewekte zonne-energie gebruiken om de BMW elektrische voertuigen op te laden. De samenwerking tussen Solarwatt en BMW benadrukt het streven naar duurzaamheid en innovatie op het gebied van zonne-energie en elektrische mobiliteit. Het bundelt de expertise van Solarwatt in zonne-energieoplossingen met het merkimago en de technologische innovaties van BMW.

Newsletter