Saman Zonnepanelen

Overweeg je om Saman zonnepanelen te kopen? Dan moet je zeker even deze pagina lezen. Zonne-energie opwekken gaat niet vanzelf, daar is veel apparatuur, software, bekabeling en ook kennis voor nodig. Een efficiënt geïnstalleerd systeem kun je vaak al binnen 5 jaar terugverdienen. Je kunt bij de Saman Groep zonnepanelen kopen van meerdere merken. Wat je moet weten over deze firma en de mogelijkheden lees je op deze pagina.

 

Wat zijn Saman zonnepanelen?

Met meer dan 15 jaar ervaring in zonne-energie is de Saman Groep uitgegroeid tot een toonaangevende installateur van zonnepanelen. Jaarlijks installeren ze meer dan 100.000 zonnepanelen, wat ze een betrouwbare keuze maakt voor installatie van zonnepanelen. Door grootschalige inkoop van materialen kunnen ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding garanderen en optimale voorwaarden bieden. Ben je geïnteresseerd in het laten installeren van zonnepanelen? Lees dan zeker even verder.

 

Maakt Saman zonnepanelen?

Nee, de Saman Groep maakt zelf geen zonnepanelen. Ze leveren panelen van meerdere merken inclusief passende omvormers en ze dragen zorg voor de installatie. Zo hoef je zelf niets uit te zoeken want de specialisten nemen je het meeste werk uit handen. De merken die je onder de naam Saman zonnepanelen momenteel kunt kopen zijn van DMEGC, Meyer Burger of SunPower.

 

Wat is Saman Groep zonnepanelen?

Met ruim 100 jaar aan kennis en ervaring onderscheidt de Saman Groep zich als duurzame installateur. Het begon allemaal in 1921, toen Saman werd opgericht als een smederij en fietsenwinkel in de Sint Domusstraat in Zierikzee. Gedurende vele jaren hielp de organisatie bij de mechanisatie van de mosselvisserij en landbouw.

 

In 2004 nam het bedrijf een belangrijke beslissing door zich te richten op duurzaamheid. Door vroegtijdig in te spelen op de energietransitie, kon het bedrijf aanzienlijk groeien en een voorsprong op de markt nemen. Tegelijkertijd veranderde de organisatie haar naam naar Saman Groep om de diversiteit in productgroepen te onderstrepen.

 

In 2018 opende de groep haar eerste zonnepark in Zierikzee, uitgerust met 40.000 zonnepanelen. De organisatie groeit ook sterk in de regio West-Brabant, waardoor in 2019 een tweede vestiging in Oosterhout werd geopend. Om nog beter bereikbaar te zijn in deze regio, verhuisde Saman Groep in 2020 van Oosterhout naar de Neerloopweg in Breda. De groei zette door en in 2021 betrok het bedrijf een nieuw pand aan het Minervum in Breda.

 

Wat is de Saman Academy?

Om de krapte op de arbeidsmarkt in heel Nederland aan te pakken, begon Saman Groep in 2019 met een eigen praktijkopleiding via de Saman Academie. In tegenstelling tot andere mbo-opleidingen, krijgen leerlingen bij de Saman Academie direct praktijkervaring. De opleiding biedt uitzicht op een erkend diploma, en leerlingen die na twee jaar slagen, krijgen een vaste baan bij Saman Groep aangeboden. Daarnaast verwelkomt de Saman Academie ook zij-instromers die een carrièreswitch willen maken.

 

Hoe werkt Saman zonnepanelen kopen?

Als eerste vraag je een offerte aan. Uit een adviesgesprek zal blijken wat er nodig is voor jouw specifieke situatie. Uiteindelijk worden op het dak zonnecollectoren geplaatst die licht opvangen en omzetten in energie. Deze energie wordt vervolgens naar de omvormer geleid. De omvormer zet de opgewekte energie om in bruikbare stroom voor jouw woning, die vervolgens naar de meterkast wordt geleverd. Op die manier kun je de stroom gebruiken, bijvoorbeeld voor de verlichting of voor apparatuur in huis. Als je de stroom niet direct gebruikt, kun je het terugleveren aan het elektriciteitsnet en hiervoor een vergoeding ontvangen.

 

Welke zonnepanelen kopen?

Je kunt Saman zonnepanelen van meerdere merken kopen. Welk merk sluit het beste aan op jouw situatie? Dit zijn de 3 merken die de Saman Groep momenteel levert:

 

1. DMEGC

Als je op zoek bent naar zonnepanelen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan is het merk DMEGC de juiste keuze voor jou. DMEGC zonnepanelen bieden een hoog vermogen en leveren uitstekende prestaties. Bovendien hebben deze zonnepanelen een volledig zwarte uitvoering, wat zorgt voor een fraaie uitstraling op jouw dak. DMEGC Solar is een betrouwbaar merk dat voortdurend innoveert en zich richt op kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor worden de producten van DMEGC Solar hoog gewaardeerd. Daarnaast bieden de zonnepanelen van DMEGC Solar een productgarantie van 15 jaar en staan ze bekend om hun hoge efficiëntie.

 

 • Technische specificaties
 • Type: DMEGC Black 410 wp
 • Vermogen: 410 wp
 • Model zonnepaneel: DM405M10-54HBB/-V
 • Kleur: Zwart
 • Afmeting (LxBxD): 72,2 x 113,4 x 3,5 cm
 • Productgarantie: 15 jaar
 • Vermogensgarantie na 25 jaar: 84 procent

 

2. Meyer Burger

Meyer Burger is een Zwitsers merk dat bekend staat om de focus op kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien is het een volledig Europees merk. De zonnepanelen van Meyer Burger hebben een compact ontwerp, waardoor ze uitstekend passen op het gemiddelde Nederlandse dak. Daarnaast leveren ze tot wel 20 procent meer opbrengst op hetzelfde formaat dak in vergelijking met een gemiddeld paneel van andere merken.

 

 • Type: Meyer Burger Black 385 Wp
 • Vermogen: 385 Wp
 • Kleur: Zwart
 • Afmeting (LxBxD): 167 x 104 x 35 cm
 • Productgarantie: 25 jaar
 • Vermogensgarantie na 25 jaar: 92 procent

 

3. SunPower

SunPower, de wereldwijde marktleider in high-performance zonnepanelen, staat bekend om kwaliteit en duurzaamheid. Deze Amerikaanse producent biedt maar liefst 40 jaar garantie op hun zonnepanelen, wat getuigt van hun betrouwbaarheid en vertrouwen in de duurzame prestaties van hun producten. Met SunPower maak je een betrouwbare keuze voor zonnepanelen die lang meegaan en een uitstekende energieopbrengst leveren.

 

Welke omvormer kopen?

Omvormers vormen het hart van iedere zonnepaneleninstallatie. Ze spelen een cruciale rol bij het omzetten van de opgewekte zonne-energie in bruikbare stroom die je direct in huis kunt gebruiken. Deze twee merken kun je bij Saman zonnepanelen bestellen:

 

1. Solis omvormer

Indien je dak geen schaduw heeft en je van plan bent om de zonnepanelen op één dakvlak te plaatsen, is de Solis omvormer de beste keuze voor jou. Solis biedt namelijk de meest voordelige omvormer voor zonnepanelen.

 

Voordelen:

 • Standaard 12 jaar productgarantie
 • Mogelijkheid om de installatie als geheel online te monitoren
 • De meest kostenefficiënte optie bij zonnepanelen op één dakvlak

 

2. Enphase micro omvormers

Als je graag inzicht wilt hebben in de prestaties van elk individueel zonnepaneel of als je van plan bent om zonnepanelen op meerdere dakvlakken te plaatsen, zijn Enphase micro omvormers ideaal.

 

Voordelen:

 • 25 jaar productgarantie
 • Optie om elk zonnepaneel afzonderlijk online te monitoren
 • Gemakkelijk uit te breiden met extra zonnepanelen

Newsletter