LONGi Zonnepanelen

Er zijn veel merken zonnepanelen, daarnaast zijn er ook meerdere technologieën die toegepast worden. Dit maakt vergelijken lastig. LONGi zonnepanelen behoren tot de meest verkochte panelen ter wereld, ze hebben daarmee een goede staat van dienst opgebouwd. Er wordt vaak gedacht dat Chinese merken minder goede prestaties leveren dan Westerse merken, LONGi Solar zonnepanelen bewijst met hun lijn monokristallijne panelen dat er wel degelijk hoogwaardige producten uit China komen.

 

Wat zijn LONGi zonnepanelen?

Sinds het jaar 2000 is het Chinese bedrijf LONGi Solar actief in de zonne-energiesector. Al gedurende meer dan twee decennia legt deze fabrikant zich toe op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige monokristallijne zonnecellen en panelen, die geschikt zijn voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. LONGi panelen zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van kwalitatief uitstekende zonnepanelen met een uitzonderlijk hoog rendement. Hoewel het hoofdkantoor van LONGi Solar in China is gevestigd, heeft het bedrijf ook vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Australië en andere regio’s.

 

Voordelen van LONGi Solar Zonnepanelen

Gezien de 25 jaar vermogensgarantie van LONGi zonnepanelen heeft het bedrijf vertrouwen in hun producten. Dankzij een reeks innovatieve technologieën bereiken LONGi panelen een uitzonderlijk rendement. Maar wat maakt dit hoge rendement mogelijk en wat zijn de sterke punten van LONGi Solar zonnepanelen? Dit zijn de voornaamste voordelen:

 

1. Uitstekend rendement

LONGi panelen realiseren een indrukwekkend hoog rendement, waarbij ze tot wel 23 tot 24 procent van het beschikbare zonlicht omzetten in elektriciteit. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de zogenaamde ‘half-cut technologie’. De zonnecellen van LONGi panelen worden met behulp van lasers in tweeën verdeeld waarmee hotspots worden voorkomen. Opbrengstverlies door schaduw blijft minimaal en de temperatuur van de panelen wordt verlaagd.

 

2. Beperkte vermogensafname

Vooral in de beginjaren neemt het piekvermogen van zonnepanelen enigszins af. Bij LONGi zonnepanelen wordt deze degradatie tot een minimum beperkt. Het verlies is minder dan 2 procent gedurende het eerste jaar en dit neemt in de daaropvolgende jaren verder af. Deze uitstekende prestaties dragen bij aan de 25-jarige vermogensgarantie van LONGi Solar.

 

3. Voortdurende innovatie

Het innovatieve karakter van LONGi Solar zonnepanelen wordt onderstreept door hun voortdurende investeringen in nieuwe technologieën om de prestaties van hun zonnecellen te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de halfcut-technologie met de tweedeling van de zonnecellen en bifaciale cellen die aan beide zijden zonlicht kunnen opvangen. Dit zorgt voor zonnepanelen met optimale efficiëntie en opbrengst van groene energie.

 

4. Strak design

Veel van de producten van LONGi Solar zijn ontworpen als ‘all black-panelen’. Deze volledig zwarte zonnepanelen hebben geen zichtbare witte lijnen tussen de zonnecellen en het frame is eveneens zwart. Hierdoor vormen ze een naadloos en esthetisch geheel op het dak, waardoor ze minder opvallen. Het oog wil immers ook wat.

 

5. Gevestigd bedrijf

Met zijn leidende positie in monokristallijne zonnepanelen installaties is LONGi Solar een wereldwijde leider in zonne-energie. Het bedrijf heeft een aanzienlijke marktwaarde en genereert een grote jaarlijkse omzet. Hierdoor is de garantie op kwalitatieve panelen op lange termijn verzekerd.

 

6. Robuuste bescherming

LONGi Solar-zonnepanelen hebben een robuuste beschermingsklasse en zijn uitvoerig getest onder extreme weersomstandigheden. Dit maakt ze volledig bestand tegen stof en water, brandveilig, en bestand tegen hagelbuien en andere uitdagingen.

 

Waarom zijn mono-kristallijne zonnepanelen beter?

Een mono-kristallijn zonnepaneel is een type fotovoltaïsch paneel dat wordt gebruikt om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Ze behoren tot de meest efficiënte en populaire soorten zonnepanelen op de markt. Hier is wat meer informatie over mono-kristallijne zonnepanelen:

 

 1. Mono-kristallijne zonnepanelen worden gemaakt van een enkele kristalstructuur. Dit betekent dat de siliciumcellen in het paneel uit één groot monokristal bestaan, waardoor de elektronen gemakkelijker door het materiaal kunnen bewegen en de efficiëntie van het paneel wordt verhoogd.
 2. Vanwege de uniforme structuur en de zuiverheid van het kristal, hebben mono-kristallijne zonnepanelen meestal een hogere efficiëntie dan andere typen zonnepanelen, zoals poly-kristallijne of amorfe panelen. Dit betekent dat ze meer elektriciteit kunnen produceren voor een gegeven oppervlakte.
 3. Omdat mono-kristallijne panelen efficiënter zijn in het omzetten van zonlicht in elektriciteit, nemen ze over het algemeen minder ruimte in beslag om dezelfde hoeveelheid energie te genereren in vergelijking met andere typen panelen.
 4. Mono-kristallijne panelen hebben meestal een diepzwarte kleur en een uniforme uitstraling, wat esthetisch aantrekkelijk kan zijn voor bepaalde toepassingen.
 5. Historisch gezien waren mono-kristallijne zonnepanelen duurder om te produceren dan poly-kristallijne panelen. Echter, met verbeteringen in productietechnieken en schaalvergroting, zijn de kostenverschillen tussen beide typen zonnepanelen kleiner geworden.

 

Over het algemeen zijn mono-kristallijne zonnepanelen zeer geschikt voor situaties waarbij ruimte beperkt is en er behoefte is aan maximale energieopbrengst. Ze worden vaak gebruikt in particuliere huishoudens maar ook in commerciële en industriële zonne-energiesystemen.

 

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Het bepalen van het ‘beste merk’ zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan je specifieke behoeften, budget, locatie en technische voorkeuren. Er zijn veel gerenommeerde merken in de zonne-energie-industrie die hoogwaardige zonnepanelen produceren. Enkele alternatieve merken voor LONGi zonnepanelen die in het algemeen goed presteren, zijn bijvoorbeeld:

 

 • SunPower staat bekend om zijn zeer efficiënte zonnepanelen en heeft een lange geschiedenis in de zonne-energie-industrie.
 • LG produceert hoogwaardige mono-kristallijne zonnepanelen met een goede reputatie op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid.
 • Panasonic biedt zonnepanelen van hoge kwaliteit met innovatieve technologieën die zorgen voor goede prestaties en duurzaamheid.
 • JinkoSolar is een van ‘s werelds grootste producenten van zonnepanelen en biedt een breed scala aan producten met goede prestaties.
 • Trina Solar is een bekend merk dat betaalbare zonnepanelen van goede kwaliteit produceert.
 • Canadian Solar is een wereldwijde speler in de zonne-energie-industrie en staat bekend om zijn diverse assortiment van zonnepanelen.
 • REC Group produceert zowel mono- als poly-kristallijne zonnepanelen en heeft een focus op duurzaamheid en prestaties.
 • Hanwha Q Cells staat bekend om zijn kwalitatieve zonnepanelen en heeft verschillende technologische innovaties geïntroduceerd.

 

Het is belangrijk om niet alleen naar het merk te kijken, maar ook naar specifieke kenmerken van de zonnepanelen, zoals efficiëntie, garanties, prijs, duurzaamheid en beschikbaarheid. Het is nuttig om meerdere offertes aan te vragen en technische specificaties van verschillende merken en installateurs te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Daarnaast kunnen reviews, ervaringen van andere gebruikers en advies van zonne-energieprofessionals je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. LONGi Solar zonnepanelen worden als betrouwbaar gezien met goede prestaties, ook onder uitdagende omstandigheden. Er is echter geen merk dat onder alle condities als ‘beste zonnepaneel’ aangemerkt kan worden.

Newsletter