JA Solar Zonnepanelen

Als je een bedrijf JA Solar zonnepanelen noemt, dan straalt het direct een positief imago uit. “Nee heb je, ja kun je krijgen” is een bekend gezegde, is het een goede keuze om JA Solar panelen in huis te halen? Of beter gezegd; op het dak te leggen? Op deze pagina kijken naar dit merk, de mogelijkheden en mogelijke alternatieven voor JA zonnepanelen die je kunt kopen.

 

Wat zijn JA Solar zonnepanelen?

JA Solar is een bekende fabrikant van zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2005 en is gevestigd in China. JA Solar zonnepanelen staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit, ze behoren ondertussen tot de grootste producenten van zonnepanelen ter wereld.

 

Je kunt diverse soorten JA Solar panelen kopen voor zowel particulier als commercieel gebruik. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën en productieprocessen om efficiënte en betrouwbare zonnepanelen te produceren voor een scherpe prijs. JA zonnepanelen maken vaak gebruik van monokristallijne of polykristallijne silicium cellen, die beide bekend staan om hun hoge energieomzetting efficiëntie.

 

De zonnepanelen van dit bedrijf worden uitgebreid getest en gecertificeerd volgens internationale normen en voldoen aan de vereisten voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze hebben ook een goede reputatie op het gebied van productgaranties en klantenservice.

 

Het is belangrijk om op te merken dat technologieën en productlijnen voortdurend evolueren in de zonne-energie sector. Het is daarom raadzaam om de specifieke product details en specificaties van JA Solar zonnepanelen rechtstreeks bij de fabrikant te controleren of bij een erkende leverancier.

 

Zijn JA Solar zonnepanelen goed?

JA Solar zonnepanelen hebben over het algemeen een goede reputatie in de zonne-energie-industrie. Ze worden beschouwd als betrouwbare en hoogwaardige zonnepanelen. Hier zijn enkele redenen waarom JA Solar zonnepanelen als goed worden beschouwd door klanten en installateurs:

 

1. Efficiëntie

JA Solar zonnepanelen staan bekend om een hoog energie omzettingsrendement, wat betekent dat ze een groot deel van het zonlicht kunnen omzetten in elektriciteit. Dit betekent een hogere energieopbrengst per geïnstalleerd paneel.

 

2. Kwaliteit en betrouwbaarheid

JA Solar heeft een goede reputatie op het gebied van productkwaliteit en betrouwbaarheid. JA zonnepanelen worden getest en gecertificeerd volgens internationale normen, en ze hebben strenge kwaliteitscontrole processen om ervoor te zorgen dat de panelen aan hoge standaarden voldoen.

 

3. Garantie

JA Solar panelen bieden goede garantievoorwaarden. Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke product en concurrentie met andere merken, dus is het belangrijk om de garantievoorwaarden te controleren bij de aanschaf van de panelen.

 

4. Innovatie

JA Solar investeert in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe technologieën en producten te ontwikkelen. Ze streven ernaar om de efficiëntie en prestaties van hun zonnepanelen voortdurend te verbeteren.

 

Het is echter ook belangrijk op te merken dat de prestaties en betrouwbaarheid van JA Solar zonnepanelen kunnen variëren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren die los staan van het merk, zoals de installatie, de locatie, het klimaat en het onderhoud. Vraag professionele installateurs om advies en controleer ervaringen van andere gebruikers voordat je een definitieve beslissing neemt.

 

Over JA Solar

JA Solar Holdings is een zonne-energie bedrijf dat is opgericht in het district Yangpu in Shanghai. Ze ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen zonnecellen en zonnemodule producten en zijn gevestigd in de Volksrepubliek China. Het bedrijf is actief in de productie en verkoop van monokristallijne en multikristallijne zonnecellen. Het verkoopt zijn producten voornamelijk via een team van verkoop- en marketingpersoneel aan producenten van zonnecellen, die ze integreren in modules en systemen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Ze produceren ook verschillende standaard- en gespecialiseerde zonnemodules. JA Solar Holdings verkoopt haar producten naast Nederland ook aan klanten in Duitsland, Italië, Zweden, Spanje, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. In december 2009 kwam de groei in een stroomversnelling, mede door een stimulans regeling door een grote subsidie van de Chinese overheid.

 

In februari 2018 heeft het bedrijf een overeenkomst getekend met Manitu Solar om JA Solar’s zonnemodules te distribueren naar markten in Oost-Europa.

 

Verschil tussen mono- en polykristallijn

Het belangrijkste verschil tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen ligt in de structuur van de siliciumcellen die in de panelen worden gebruikt. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van beide typen:

 

Monokristallijne zonnepanelen

 

 • Monokristallijne panelen worden gemaakt van één kristalstructuur. Het siliciumkristal in de cellen is uniform en bestaat uit een enkelvoudig kristal. Dit wordt bereikt door het smelten van silicium en het vervolgens in de gewenste vorm te laten stollen.
 • Monokristallijne cellen hebben een egaal zwart uiterlijk, met afgeronde hoeken.
 • Ze hebben meestal een hoger energie omzettingsrendement en kunnen dus meer elektriciteit produceren per oppervlakte-eenheid.
 • Monokristallijne panelen presteren beter bij hoge temperaturen en in omstandigheden met weinig licht.
 • Ze zijn over het algemeen duurder dan polykristallijne panelen.

 

Polykristallijne zonnepanelen

 

 • Polykristallijne panelen worden gemaakt van silicium met meerdere kristallen. Het smeltproces van het silicium resulteert in een snellere stolling, waardoor er verschillende kristallen ontstaan in plaats van één groot kristal.
 • Polykristallijne cellen hebben een kenmerkend blauwachtig uiterlijk, met een gebroken glasachtige textuur.
 • Ze hebben over het algemeen een iets lager energieomzetting rendement dan monokristallijne panelen.
 • Polykristallijne panelen presteren iets beter in diffuse lichtomstandigheden.
 • Ze zijn vaak iets goedkoper dan monokristallijne panelen.

 

Het uiteindelijke keuzeproces tussen monokristallijne en polykristallijne panelen hangt af van verschillende factoren, zoals budget, beschikbare ruimte, esthetiek en prestatiebehoeften. Beide typen zonnepanelen kunnen echter effectieve opties zijn voor het opwekken van zonne-energie.

 

Alternatieven voor JA zonnepanelen

Er zijn verschillende alternatieven voor JA Solar zonnepanelen op de markt. Hier zijn enkele bekende fabrikanten van zonnepanelen die als alternatieven kunnen dienen:

 

 1. SunPower staat bekend om zijn zeer efficiënte zonnepanelen met een hoog vermogen. Ze maken gebruik van de Maxeon-cel technologie, die zorgt voor een hoge energieopbrengst en duurzaamheid.

 

 1. LG Solar produceert hoogwaardige zonnepanelen met een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze bieden een breed scala aan panelen, waaronder monokristallijne en multikristallijne varianten.

 

 1. Canadian Solar is een wereldwijde speler op het gebied van zonne-energie en biedt een breed scala aan zonnepanelen voor zowel residentieel als commercieel gebruik. Ze hebben een reputatie opgebouwd voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

 1. Trina Solar is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van zonnepanelen en staat bekend om zijn efficiënte en betrouwbare producten. Ze bieden verschillende panelen met verschillende vermogens niveaus en technologieën.

 

 1. JinkoSolar is een toonaangevende Chinese fabrikant van zonnepanelen en produceert panelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze hebben een breed assortiment aan zonnepanelen, waaronder monokristallijne, multikristallijne en PERC-technologie panelen.

 

Het is belangrijk om te overwegen dat de keuze voor JA zonnepanelen afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de specifieke behoeften, budget, installatievereisten en lokale omstandigheden. Laat je adviseren door een specialist voordat je een definitieve keuze maakt.

Newsletter