IKEA Zonnepanelen

Naast de grootste meubelzaak van Nederland en een mini-supermarkt voor Zweedse lekkernijen, kun je ook IKEA zonnepanelen kopen. Net zoals bij andere elektronica van deze winkel werken ze samen met externe partners die zorg dragen voor de productie en installatie. En in tegenstelling tot de doe-het-zelf meubels hoef je IKEA zonnepanelen niet zelf te plaatsen, dat doet een gespecialiseerd bedrijf voor je. Is de prijs van zonnepanelen bij IKEA interessant en kun je IKEA zonnepanelen zelf plaatsen?

 

Wat zijn IKEA zonnepanelen?

Bespaar betaalbaar op de energierekening met duurzame zonne-energie van SOLSTRÅLE. Dit is het merk van IKEA zonnepanelen. Zo kun je de overstap maken naar een duurzamer leven en beginnen met het opwekken van eigen duurzame energie. IKEA werkt hiervoor (sinds 2016) samen met Svea Solar om een zonne-energie aanbod te creëren dat perfect past bij particuliere huishoudens. Ze werken samen met Svea Solar vanwege hun ervaring, systemen en garantie die voldoen aan de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen van IKEA.

 

Het kiezen voor zonne-energie met SOLSTRÅLE is heel eenvoudig gehouden, dit ligt in lijn met de filosofie van het Zweedse bedrijf. Van het eerste advies tot de installatie, begeleiden IKEA en hun partner Svea Solar klanten door het hele proces. Dit werkt als volgt:

 

 1. Wensen en mogelijkheden bespreken: Een zonnepanelen expert van Svea Solar gaat in gesprek met de klant om de wensen en de mogelijkheden te bespreken.
 2. Vrijblijvende offerte ontvangen: Svea Solar stelt een volledige offerte op, inclusief alle benodigde onderdelen en installatie, die vervolgens naar de klant wordt gestuurd.
 3. Installatie uitvoeren: Na goedkeuring van de offerte zorgt Svea Solar voor een vakkundige installatie en een correcte werking van het zonne-energie systeem.
 4. Genieten van de zon: Het huis wordt nu voorzien van stroom door SOLSTRÅLE zonne-energie. Je zult het op de eerstvolgende energierekening merken!

 

Opties voor IKEA zonnepanelen

Om de keuze eenvoudig te houden heeft IKEA voor zonnepanelen slechts twee opties waar je uit kunt kiezen op basis van jouw situatie:

 

BASIC: Deze optie biedt een standaard systeem dat gemakkelijk kan worden geïnstalleerd op de meeste hellende daken. Het pakket bevat een standaard configuratie van onderdelen, installatie, service en garanties voor een vaste prijs. Het is een gebruiksklaar zonne-energiepakket met een betaalbaar prijskaartje.

 

PLUS: Met deze optie krijg je een gepersonaliseerd systeemontwerp waarbij de configuratie van de panelen geoptimaliseerd wordt op basis van jouw dak en behoeften. Dit betekent dat het systeem zo ontworpen wordt dat de energieproductie geoptimaliseerd zal zijn en jouw investering gemaximaliseerd wordt. Het systeem kan ook worden aangepast aan complexe dakstructuren en er kunnen extra elementen worden toegevoegd.

 

Het PLUS pakket is duurder maar zal door de optimalisatie een hoger rendement opleveren. De terugverdientijd verschilt per situatie maar het is mogelijk dat je met meer initiële kosten toch sneller de IKEA zonnepanelen hebt terugverdiend.

 

Wie maakt de IKEA zonnepanelen?

IKEA maakt niet zelf deze panelen, daarvoor werken ze met een partner. Voor 2016 werkte IKEA samen met Hanergy. De dunne-film technologie bleek niet populair bij klanten en er kwamen behoorlijk wat klachten binnen over deze producten. Daarom heeft IKEA voor zonnepanelen sinds 2016 een nieuwe partner voor levering en installatie. Heb je vóór 2016 IKEA zonnepanelen gekocht? Dan kun je met vragen terecht bij Hanergy Solar. Je kunt contact opnemen met Hanergy Solar via het e-mailadres: customerservice@hanergy.eu.

 

Wat is SVEA Solar?

SVEA Solar is een bedrijf dat in 2014 werd opgericht in Stockholm en had als missie om duurzame energie voor iedereen gemakkelijk en rendabel te maken. IKEA is ook een bedrijf uit Zweden dus deze samenwerking ligt voor de hand.

 

SVEA Solar werkt samen met lokale installateurs om zonnepanelen door heel Nederland te installeren. Door de toenemende interesse in zonnepanelen kan de installatietijd variëren. De duur van de installatie is afhankelijk van de regio waarin de klant woont. Het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid dat de tijd tussen offerte en installatie maanden kan duren.

 

De SVEA Solar installateurs zijn in staat om IKEA zonnepanelen te plaatsen op verschillende soorten daken. Dit kunnen schuine bitumen daken zijn maar ook platte daken, daken met een damwandprofiel, EPDM-daken, schuine EPDM-daken, platte dakpannen, veldopstellingen, Franse kappen en ook mansarde daken behoren tot de mogelijkheden.

 

Garantie IKEA zonnepanelen

Welke garantie levert IKEA op zonnepanelen? Momenteel zijn dit de garantievoorwaarden:

 

 • Op vermogen 15 jaar garantie.
 • Op installatie 25 jaar garantie.
 • Op de omvormer 10 jaar garantie.

 

Het systeem is ontworpen op een gemiddelde levensduur van 40 jaar. Per situatie zal de effectieve levensduur afwijken. Ook moet je wellicht onderdelen tussentijds onderdelen vervangen. IKEA zonnepanelen zelf plaatsen is niet mogelijk, informeer naar de mogelijkheden voor zelf onderhoud uitvoeren.

 

Voordelen van IKEA zonnepanelen

Dit zijn de voornaamste voordelen van IKEA zonnepanelen:

 

 • Een systeem dat geschikt is voor elk huis: Of je nu een plat dak, schuin dak of een dakkapel hebt, Svea Solar helpt je met een zonnesysteem dat perfect bij jou en je huis past.
 • Zonne-energie op de IKEA-manier: Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor zonne-energie. Naast het verlagen van je energierekening, draag je ook bij aan een duurzamer leven.
 • Bespaar op je energierekening: Door te investeren in SOLSTRÅLE zonnepanelen bespaar je niet alleen maandelijks op je energierekening, maar verhoog je ook de waarde van je huis.
 • Een veilige investering: Een zonnepanelensysteem is een langetermijninvestering. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat het systeem de verwachte energieopbrengst levert. Daarom wordt de installatie uitgevoerd door gecertificeerde monteurs en krijg je uitgebreide garantie.
 • Een slimme stap naar duurzamer leven: Zonne-energie is gratis en onuitputtelijk. Door deze energie te gebruiken om je huis van elektriciteit te voorzien, kun je je CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. Op deze manier draag je bij aan een betere planeet voor toekomstige generaties.

 

De prijs voor zonnepanelen van IKEA ligt in de middenmoot. Ze zijn wellicht niet de goedkoopste aanbieder maar ook zeker niet de duurste. Wist je dat consumenten sinds 2023 geen BTW meer betalen op zonnepanelen? Dit geldt ook voor IKEA zonnepanelen.

 

Wat is de opbrengst van IKEA zonnepanelen?

De hoeveelheid zonne-energie die door zonnepanelen wordt geproduceerd is afhankelijk van verschillende factoren zoals het seizoen en de zonuren per periode. Het verwachte vermogen van zonnepanelen kan worden geschat op basis van het rendement en de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit (kWh) per geïnstalleerde kW. Gemiddeld genereert een geïnstalleerd kW zonnepaneel jaarlijks ongeveer 800 tot 1100 kWh aan elektriciteit. Bijvoorbeeld, als zonnepanelen een piekvermogen hebben van 2000 Wp, kunnen ze naar schatting ongeveer 1.600 tot 2200 kWh per jaar aan zonne-energie produceren.

 

IKEA zonnepanelen zelf plaatsen is geen optie, dit wordt altijd uitgevoerd door erkende installateurs. De ervaringen over de installatie zijn overwegend positief.

Newsletter