Coolblue Zonnepanelen

Er zijn meerdere leveranciers van zonnepanelen, welke moet je kiezen? Offertes aanvragen en vergelijken blijkt lastiger dan je zal vermoeden. Sommige bedrijven reageren niet, hebben het te druk of komen met onduidelijke verhalen. Dan is er de elektronica gigant die “alles doet voor een glimlach”. Op deze pagina bekijken we Coolblue zonnepanelen. Wat leveren ze, hoe doen ze dat en hoe zit het met de Coolblue zonnepanelen kosten?

 

Snelheid levering Coolblue zonnepanelen

Een bekend probleem met zonnepanelen is niet zozeer de aanschaf maar de wachtlijst. Als je kiest voor Coolblue zonnepanelen, dan worden de zonnepanelen binnen 2,5 maanden geïnstalleerd, althans volgens de website. Op die manier kun je snel genieten van je zonnedak en bespaar je gemiddeld 1100 euro per jaar in energiekosten. Om het beste zonnedak voor jouw situatie samen te stellen, kun je de online bespaarcheck invullen om advies te krijgen van de Coolblue experts.

 

Voordelen van Coolblue zonnepanelen

Laten we vooropstellen dat de voordelen van Coolblue zonnepanelen voor een groot deel algemene voordelen van zonne-energie zijn. In combinatie met de betrouwbare service van een groot bedrijf weet je op voorhand wat je kunt verwachten. Enkele voordelen van Coolblue zonnepanelen zijn:

 

  1. De energierekening wordt direct lager: Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op, waardoor je op zonnige dagen direct gebruikmaakt van de opgewekte stroom en geen elektriciteit hoeft te kopen. Hierdoor bespaar je op je energierekening. Nadat je de investering hebt terugverdiend, is alles wat je bespaart winst.

 

  1. Je wekt zelf groene stroom op: Zonnepanelen maken gebruik van de natuurlijke energiebron van de zon, waardoor de opgewekte stroom echt groen is. Dit draagt bij aan een duurzame en milieuvriendelijke energievoorziening, waardoor je ook bijdraagt aan een beter klimaat. Uiteraard worden ook Coolblue zonnepanelen in een fabriek gemaakt waarbij grondstoffen nodig zijn en CO2 wordt geproduceerd, toch valt de rekensom positief uit wat betreft duurzaamheid.

 

  1. Zonnepanelen hebben een lange levensduur: Zonnepanelen gaan gemiddeld genomen ongeveer 25 jaar mee en ze worden geleverd met garantie op de installatie, de panelen en het vermogen. De vermogensgarantie zorgt ervoor dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 80 procent van hun oorspronkelijke vermogen moeten opwekken.

 

  1. Salderingsregeling en BTW: Tot 2025 profiteer je van de salderingsregeling, waarbij je de overtollige opgewekte stroom kunt terugleveren aan het elektriciteitsnet en daarvoor een vergoeding ontvangt. Dit zorgt ervoor dat je optimaal profiteert van de stroom die je zelf opwekt. Vanaf 2023 hoef je als consument geen BTW te betalen op zonnepanelen, voorheen moest je dit zelf terugvragen bij de Belastingdienst.

 

  1. Beter energielabel: Zonnepanelen zorgen ervoor dat je direct een labelsprong maakt, bijvoorbeeld van Energielabel B naar Energielabel A. Dit heeft voordelen voor de waarde van je woning en kan soms zelfs leiden tot rentekorting op je hypotheek bij bepaalde banken.

 

Onderhoud van Coolblue zonnepanelen

Wat betreft het onderhoud van zonnepanelen; een zonnedak vergt over het algemeen weinig onderhoud. Het meeste vuil wordt weggespoeld door regenbuien. Om de maximale efficiëntie van je zonnepanelen te behouden, wordt het echter aanbevolen om ze jaarlijks schoon te maken en te controleren op vuil en eventuele beschadigingen. Coolblue heeft geen eigen reinigingsdienst, als je hiervoor een bedrijf inschakelt, zorg er dan voor dat ze goed verzekerd zijn en kennis van zaken hebben.

 

Coolblue zonnepanelen kosten

In 2023 bedragen de gemiddelde kosten voor zonnepanelen op een dak € 6.500,-. Als je echter kiest voor volledig zwarte premium zonnepanelen en een hoogwaardige omvormer die ervoor zorgt dat de zonnepanelen zelfs bij schaduw optimaal presteren, dan zal de investering aanzienlijk hoger uitvallen. Echter, met een hoogwaardig zonnedak wek je meer stroom op, waardoor je je investering nog steeds binnen 4 tot 6 jaar kunt terugverdienen.

 

De vijf belangrijkste factoren die de prijs van een zonnedak beïnvloeden, zijn:

 

  1. Type zonnepaneel: De belangrijkste eigenschap van een zonnepaneel is het vermogen dat het in Wattpiek (Wp) oplevert. Wattpiek geeft de hoeveelheid stroom aan die het paneel kan genereren. Het uiterlijk van het paneel is voor veel mensen ook belangrijk, waarbij de voorkeur vaak uitgaat naar volledig zwarte panelen, die iets duurder zijn. Daarnaast is de mate van vermogensdegradatie relevant. Dit betekent hoeveel rendement het paneel verliest na verloop van tijd..

 

  1. Type omvormer: Een omvormer is essentieel voor een zonnedak, aangezien deze gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Er zijn seriegeschakelde en parallelle omvormers beschikbaar. Serie-omvormers zijn goedkoper in aanschaf maar minder efficiënt als je bijvoorbeeld veel schaduw op je dak hebt. Dan is het beter om te kiezen voor een parallelle omvormer, ook wel bekend als micro-omvormers of optimizers.

 

  1. Aantal zonnepanelen: Het aantal benodigde zonnepanelen bepaalt grotendeels de prijs van je zonnedak. De balans wordt gevonden tussen de opbrengst van de panelen, het stroomverbruik en de terugverdientijd. Met de nieuwe salderingsregeling is het onnodig om te veel zonnepanelen op je dak te plaatsen. Daarom analyseren de adviseurs van Coolblue zonnepanelen jouw situatie en wensen om vervolgens eerlijk en deskundig advies te geven over het benodigde aantal zonnepanelen.

 

  1. Type dak: Er wordt onderscheid gemaakt tussen platte en schuine daken. Voor een schuin dak is het montagesysteem goedkoper, omdat er minder kostbare onderdelen nodig zijn voor de installatie van de zonnepanelen dan bij een plat dak. Als de zonnepanelen op verschillende dakvlakken worden geplaatst, dan kunnen de installatiekosten ook hoger uitvallen.

 

  1. Kwaliteit en garantie: Bij Coolblue zonnepanelen wordt gebruik gemaakt van stevige montagesystemen van hoge kwaliteit materialen, zoals de schroeven, bouten en kabels. Bovendien ontvang je 10 jaar garantie op de installatie, waardoor je met vertrouwen kunt rekenen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van het systeem.

 

Waarom kiezen voor Coolblue zonnepanelen?

Er zijn meerdere aanbieders op de markt. Coolblue regelt alles van begin tot eind en biedt eerlijk advies om ervoor te zorgen dat zonnepanelen de juiste keuze voor jou zijn. Ze helpen je bij het bepalen van het ontwerp van je zonnedak en leiden hun eigen installateurs op in de Coolblue Suniversity. Via satellietbeelden kunnen ze op afstand meekijken en berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt op basis van je energieverbruik. Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte met verschillende scenario’s. Als je akkoord gaat, wordt er in overleg een installatiedatum gepland. Ze monitoren ze ook de werking van je zonnedak gedurende de eerste 5 dagen. Je betaalt pas wanneer alles naar behoren werkt. Daarnaast heb je garantie op de zonnepanelen zelf en de opgewekte energie.

Newsletter