Conergy Zonnepanelen

Wil je Conergy zonnepanelen kopen? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Dit merk bestaat namelijk niet meer en werd in 2019 omgedoopt tot Blueleaf energy. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige en duurzame oplossing om zonne-energie op te wekken, dan moet je dus elders op zoek gaan. Op deze pagina lees je meer over Conergy zonnepanelen, over Blueleaf energy en we geven enkele alternatieve merken waar je terecht kunt.

 

Wat zijn Conergy zonnepanelen?

Conergy was een Duits bedrijf dat gespecialiseerd was in de productie en installatie van zonne-energie systemen. Conergy zonnepanelen voor de particuliere markt behoorde tot het productassortiment. Het bedrijf werd opgericht in 1998 en groeide snel uit tot één van ‘s werelds grootste spelers op het gebied van zonne-energie. Conergy stond bekend om zijn hoogwaardige zonnepanelen en totaaloplossingen voor de zonne-energiesector. De Conergy zonnepanelen prijs lag hoger dan het gemiddelde, maar zoals we in andere artikelen hebben besproken kan een hoogwaardig zonnepaneel de terugverdientijd flink korter maken.

 

De Conergy zonnepanelen waren gebaseerd op fotovoltaïsche (PV) technologie, die zonlicht omzet in elektriciteit. Ze maakten gebruik van zonnecellen gemaakt van silicium, dat een halfgeleidend materiaal is en de basis vormt van de meeste zonnepanelen op de markt. Daarmee was het product niet uniek in de markt waardoor het lastig bleek om onderscheid te maken.

 

Problemen met Conergy

In 2013 kwam Conergy in financiële problemen en zou uiteindelijk failliet gaan. De activiteiten en het merk Conergy zijn sindsdien overgenomen door andere bedrijven, en het is overigens mogelijk dat er op de markt nog steeds (verouderde) zonnepanelen verkrijgbaar zijn onder de naam Conergy. Vraag bij een lokale leverancier of distributeur na welke alternatieven er beschikbaar zijn en welke specifieke kenmerken en garanties ze bieden. Verder op deze pagina geven we enkele alternatieve merken voor Conergy zonnepanelen.

 

Waarom bestaat Conergy niet meer?

Conergy was een Duits bedrijf dat gespecialiseerd was in zonne-energie. Ze kregen te maken met financiële problemen als pionier in deze markt. Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom Conergy niet meer bestaat:

 

1. Financiële problemen

In 2013 raakte Conergy in financiële moeilijkheden vanwege hoge schulden, dalende zonne-energieprijzen en toenemende concurrentie. Het bedrijf slaagde er niet in om op tijd financiering te vinden om aan de verplichtingen te voldoen, waardoor het faillissement werd aangevraagd.

 

2. Concurrentie en marktomstandigheden

De zonne-energiesector is zeer concurrerend en onderhevig aan schommelingen in marktprijzen en regelgeving. Conergy had moeite om zich te handhaven te midden van sterke concurrentie van andere zonnepaneel producenten. De grootste concurrentie kwam uit landen als China, waar de productiekosten lager waren.

 

3. Veranderingen in subsidieregelingen

Subsidies en stimuleringsmaatregelen van overheden kunnen een grote invloed hebben op de zonne-energiemarkt. Veranderingen in subsidieregelingen in verschillende landen, zoals verminderingen of stopzetting van subsidies, kunnen de vraag naar zonne-energieproducten beïnvloeden en bedrijven zoals Conergy treffen.

 

Hoewel Conergy zonnepanelen kopen niet langer mogelijk is, groeit de zonne-energiesector als geheel nog steeds in rap tempo. Andere fabrikanten van zonnepanelen hebben de markt overgenomen en blijven hoogwaardige producten leveren.

 

Wat is Blueleaf energy?

Conergy, ooit één van de grootste zonne-energiebedrijven, heeft in 2019 haar naam veranderd in Blueleaf energy. Gedurende haar 20-jarige geschiedenis heeft Conergy wereldwijd bijna 2 gigawatt aan capaciteit geïnstalleerd en ongeveer een half gigawatt aan zonne-energiecentrales ontwikkeld, gebouwd en geëxploiteerd in voornamelijk Azië. Tegenwoordig is het gespecialiseerd in de ontwikkeling, financiering, levering en exploitatie van PV-zonne-energiecentrales voor zowel commerciële en industriële daken als grootschalige zonne-energiesystemen.

 

Er werd gekozen voor een nieuwe merknaam om de veranderende focus van het bedrijf weer te geven, van een zonne-energie EPC-aannemer naar het bezit en de exploitatie van zonne-energiesystemen. In plaats van Conergy zonnepanelen voor particulieren ligt de focus nu op de zakelijke markt. De naam Blueleaf energy is gekozen om de kleur van een zonnecel en het proces van fotosynthese te vertegenwoordigen, waarbij zonlicht wordt omgezet in een andere vorm van energie om te voorzien in duurzame stroom. De naam roept ook de groene en schone kenmerken van het bedrijf op.

 

Marc Lohoff is nu de directeur van Blueleaf energy. Hij zei over het nieuwe bedrijf:

 

“We zijn erg enthousiast over deze nieuwe naam en nieuwe merkidentiteit om onze groeistrategie te ondersteunen. We zijn nu actief op een breed scala aan zonne-energietoepassingen en bedrijfsmodellen, waaronder traditionele netgekoppelde zonne-energie, opslag, drijvende zonne-energie en commerciële en industriële zonne-energie daksystemen. We veranderen niet alleen de naam en het uiterlijk van ons bedrijf. We hebben fundamenteel veranderd hoe we zaken doen.”

 

Kan ik nog Conergy zonnepanelen kopen?

Na het faillissement van Conergy in 2013 zijn de activiteiten en het merk overgenomen door andere bedrijven. Om te achterhalen of je nog steeds Conergy zonnepanelen kunt kopen, kun je contact opnemen met lokale leveranciers van zonne-energiesystemen of zonnepaneel distributeurs. Zij kunnen je informeren over de beschikbaarheid van Conergy zonnepanelen in jouw regio en je voorzien van informatie over Conergy zonnepanelen prijzen, garanties en installatiemogelijkheden.

 

Daarnaast is het ook de moeite waard om alternatieve zonnepaneel merken te overwegen die momenteel actief zijn en vergelijkbare kwaliteit en prestaties bieden of zelfs beter. De zonne-energiemarkt is de afgelopen jaren sterk gegroeid, en er zijn veel betrouwbare fabrikanten die hoogwaardige zonnepanelen produceren.

 

Alternatieven voor Conergy zonnepanelen

Er zijn verschillende gerenommeerde merken op de markt die bekend staan om hun kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. Hier zijn enkele populaire merken die als betrouwbaar worden beschouwd:

 

  1. Canadian Solar: Dit is een wereldwijd erkend merk dat een breed scala aan zonnepanelen produceert. Ze bieden zowel hoogrendementspanelen als panelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  2. JinkoSolar: Dit is een Chinese fabrikant die bekend staat om zijn kostenefficiënte en betrouwbare zonnepanelen. Ze hebben een groot marktaandeel en leveren panelen van goede kwaliteit.
  3. LG: Dit is een vertrouwd merk dat zonnepanelen van hoge kwaliteit produceert. Ze combineren efficiëntie met esthetisch aantrekkelijke ontwerpen.
  4. Panasonic: Dit is een bekend elektronicamerk dat ook hoogwaardige zonnepanelen produceert. Hun panelen staan bekend om hun betrouwbaarheid en efficiëntie.
  5. SunPower: Dit is een bekend merk dat hoog rendement zonnepanelen produceert. Ze staan bekend om hun efficiëntie en duurzaamheid, en bieden vaak langdurige garanties.

 

Het is belangrijk op te merken dat de keuze voor een merk afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder persoonlijke behoeften, budget en lokale marktomstandigheden. Laat je vooraf informeren over de mogelijke alternatieven voor Conergy zonnepanelen.

Newsletter