ClickFit EVO

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar montagesysteem voor jouw zonnepanelen, dan moet je zeker even deze pagina over ClickFit EVO lezen. De fabrikant Esdec is een belangrijke speler in deze markt en levert een systeem dat volgens velen beter is dan de rest. Wat het EVO ClickFit systeem is, en wat de mogelijkheden zijn, leggen we uit op deze pagina.

 

Wat is ClickFit EVO?

Esdec is de fabrikant van onder andere FlatFix en ClickFit. Ze hebben recentelijk ClickFit EVO ontwikkeld, een systeem dat speciaal voor professionele installateurs van zonnepanelen is ontworpen. Door de eenvoudige werking is het echter ook zeer geschikt voor doe-het-zelvers. Het montagesysteem bestaat namelijk uit slechts vier componenten, waarmee je de meeste gangbare zonnepanelen op elk type pannendak kunt monteren. Dankzij deze unieke eigenschappen kun je het ClickFit EVO montagesysteem twee keer zo snel installeren als met andere producten.

 

Wat zijn de voordelen van ClickFit EVO? Het lijstje pluspunten is in ieder geval indrukwekkend:

 

 • Tot wel 40 procent snellere installatie
 • Eenvoudig systeem met slechts vier componenten
 • Lichtgewicht constructie en sterk
 • Met eenvoudig gereedschap te installeren
 • Tot 25 jaar garantie op EVO ClickFit
 • Vormt een stevige basis voor zonnepanelen
 • Het dak wordt niet beschadigd

 

ClickFit EVO is niet het enige systeem van fabrikant Esdec. Het FlatFix Fusion montagesysteem is ontworpen voor de installatie van zonnepanelen op kleine en middelgrote, residentiële platte daken. Dit systeem is modulair en flexibel, waardoor het geschikt is voor moderne zonnepanelen met een hellingshoek van 13 graden. Met het volledig modulaire ontwerp van FlatFix Fusion kan het montagemateriaal gemakkelijk op elk plat dak worden toegepast. Informeer bij de leverancier welk type montagesysteem geschikt is voor jouw dak.

 

Wat is Esdec?

Het bedrijf Esdec denkt dat de opwekking van zonnepanelen-energie slimmer, sneller en gemakkelijker kan. Door eenvoudigweg de dingen vanaf het begin beter doordacht te maken. Op basis van die visie ontwikkelde Esdec het slimme ClickFit EVO montagesysteem. Ze bestaan sinds 2004. De montagesystemen bestaan uit lichte, stevige componenten die de montage van zonnepanelen vereenvoudigen en versnellen. Met uitwisselbare onderdelen die op een veilige en handige manier kunnen worden bevestigd. Met één gereedschap of zelfs helemaal zonder gereedschap kun je EVO ClickFit installeren. Zo hebben ze de montagetijd met ongeveer 40 procent verkort en zorgen ze voor een foutloze installatie.

 

Naast het ontwikkelen van innovatieve montagesystemen, helpen ze professionals op het gebied van zonne-energie met een technisch voorstel, slimme projectondersteuning, maximale verzekerde waarde en educatie en training. Dit gaat online, op locatie of in het Innovatiecentrum dat gevestigd is in Deventer. Er zijn ondertussen al meer dan 12.000 installateurs in meer dan 10 landen die gebruik maken van Esdec producten en het ClickFit EVO systeem.

 

Hoe werkt ClickFit EVO?

ClickFit EVO kan worden gebruikt op alle gangbare soorten dakpannen met een dikte van panlatten en dakpannen tussen 32 en 65 mm. Dit geldt voor de standaard montagemogelijkheid met de ClickFit EVO Universele Dakhaak. Als je ervoor kiest om de panelen te bevestigen met de ClickFit EVO Gordinghaak, is een dakpan- en panlatdikte van 37 tot 62 mm vereist.

 

Als je eenmaal hebt gekozen voor ClickFit EVO, heb je slechts één gereedschap nodig om te beginnen. De nieuwe revolutionaire en doordachte dakhaak- en kliktechnologie maakt andere gereedschappen overbodig. Dankzij het slimme ontwerp van het EVO-montagesysteem kun je de panelen zowel horizontaal als verticaal plaatsen.

 

Zo installeer je zonnepanelen

Het montagesysteem voor zonnepanelen is ontworpen om de panelen stevig en veilig op een dak te bevestigen. Hieronder volgt een algemene beschrijving van hoe het montagesysteem werkt:

 

 1. Voorbereiding: Voordat het montagesysteem wordt geïnstalleerd, moet het dak worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor zonnepanelen. Eventuele dakreparaties of versterkingen moeten worden uitgevoerd voordat het montagesysteem wordt geïnstalleerd.

 

 1. Montageprofielen: Het montagesysteem begint met de installatie van montageprofielen op het dak. Deze profielen worden meestal aan de dakconstructie bevestigd met behulp van speciale dakankers of beugels. De montageprofielen dienen als de basis voor het bevestigen van de zonnepanelen.

 

 1. Bevestiging van zonnepanelen: Nadat de montageprofielen zijn geïnstalleerd, worden de zonnepanelen op de profielen geplaatst en bevestigd. Dit gebeurt meestal door middel van klemmen of beugels die stevig om de randen van de zonnepanelen worden vastgezet.

 

 1. Elektrische bedrading: Na het bevestigen van de zonnepanelen moeten de elektrische bedrading en connectoren worden geïnstalleerd. Dit omvat het aansluiten van de zonnepanelen op een omvormer, die de gelijkstroom van de panelen omzet in wisselstroom die geschikt is voor gebruik in het elektriciteitsnet.

 

Het exacte proces en de componenten van het montagesysteem kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke merk en type systeem dat wordt gebruikt. Het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant te volgen en, indien nodig, de hulp in te roepen van een professionele installateur om ervoor te zorgen dat het montagesysteem correct wordt geïnstalleerd en voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften.

 

Wanneer kiezen voor ClickFit EVO?

Met ClickFit EVO blijft de integriteit van het dak volledig behouden. Er is dus geen noodzaak om te boren in de bestaande dakconstructie. De universeel verstelbare EVO dakhaak past op alle combinaties van dakpannen en panlatten. De doordachte waterkering voorkomt op een slimme manier lekkage. Als je op zoek bent naar een eenvoudig te installeren montage systeem dat betrouwbaar is, dan moet je EVO ClickFit zeker in overweging nemen.

 

Alternatieven voor ClickFit Evo

Er zijn verschillende merken die ook hoogwaardige montagesystemen voor zonnepanelen aanbieden. De keuze voor het beste merk hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke behoeften van het project, de beschikbaarheid van het merk in de regio en jouw persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele bekende merken die gerenommeerd zijn in de zonne-energie industrie naast Esdec:

 

 1. Schletter is een Duits bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige montagesystemen voor zonne-energie. Ze bieden een breed scala aan oplossingen voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

 

 1. Renusol is een fabrikant van innovatieve montagesystemen voor zonnepanelen. Ze bieden systemen aan die geschikt zijn voor verschillende daktypen en hebben een sterke reputatie opgebouwd in de zonne-energie sector.

 

 1. K2 Systems is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige montagesystemen voor zonnepanelen. Ze bieden een breed scala aan oplossingen, waaronder dak montage systemen en montagesystemen voor open velden.

 

 1. SunPower is een vooraanstaand merk op het gebied van zonne-energie en biedt niet alleen hoogwaardige zonnepanelen, maar ook bijpassende montagesystemen. Ze staan bekend om hun geïntegreerde en esthetisch aantrekkelijke systemen.

 

Zet alle mogelijkheden op een rijtje en laat je goed voorlichten door een adviseur voordat je kiest voor een merk of systeem. Je zult er immers tientallen jaren gebruik van maken.

Newsletter